Вісник № 15
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Вісник № 15 за Дата публікації
Зараз показуємо 1 - 20 з 24
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Перспективні напрямки використання напівфабрикату кісткового харчового в технологіях борошняних виробів з огляду на вплив добавки на технологічні властивості пшеничного борошна(НТУ "ХПІ", 2009) Головко, М. П.; Верешко, Н. В.; Шидакова-Каменюка, О. Г.; Роговий, І. С.; Чуйко, М. М.У статті наведено результати досліджень впливу напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) на технологічні властивості пшеничного борошна та перспективні напрямки використання добавки в технологіях борошняних виробів. Встановлено, що додавання НКХ в концентраціях понад 5% до маси борошна дещо знижує здатність пшеничного борошна до утворення клейковинного каркасу, а також послаблює пружні властивості клейковини.Документ Дослідження нелінійного характеру залежності властивостей соусів виготовлених із застуванням борошна злакових(НТУ "ХПІ", 2009) Чоні, І. В.В статті за допомогою математичних досліджень встановлено, неврахування нелінійного характеру залежності властивостей соусів, які містять природні речовини комплексної дії призводить до суттєвих помилок при плануванні властивостей таких соусів.Документ Исследование растекания тока с целью определения опасных зон(НТУ "ХПИ", 2009) Дзюндзюк, Б. В.; Ларченко, Л. В.; Марченко, Л. И.; Анпилогов, Е. М.Розроблена математична модель розтікання струму в грунті для визначення небезпечних зон. Зручний інтерфейс для користувача, інтерактивне введення параметрів дозволяє процес індивідуального навчання зробити більш ефективним. Автоматично згенерований звіт є доступним тільки для ведучого викладача та включає в себе: логін учня, результат тестування, звіт з лабораторної роботи, та може бути відправленим через Інтернет.Документ Получение субмикрокристаллических (СМК) и нанокристаллических (НК) материалов методами электронно-лучевого испарения и конденсации в вакууме (PVD)(НТУ "ХПИ", 2009) Бармин, Александр ЕвгеньевичРассматривается возможность получения методом электронно-лучевого испарения и конденсации в вакууме материалов в виде фольг и покрытий с субмикрокристаллической и нанокристаллической структурой. Приведены результаты электронномикроскопических исследований и механических испытаний конденсатов на основе Fe и Cu. Исследовано влияние технологических условий получения на структуру этих материалов.Документ Дослідження реакції амідування бджолиного воску(НТУ "ХПІ", 2009) Мельник, Анатолій Павлович; Гетманцев, О. М.Досліджено характеристики бджолиного воску. Розглянута реакція взаємодії діетаноламіну з бджолиним воском при мольному відношенні реагентів 1:1 в інтервалі температур 473-513 К протягом двох годин. Визначено порядок реакції та основні термодинамічні параметри.Документ Разработка функционального продукта питания со сбалансированным составом полиненасыщенных жирных кислот(НТУ "ХПИ", 2009) Белинская, Анна Павловна; Кричковская, Лидия Васильевна; Зекунова, Татьяна ИвановнаРозглянуто питання дефіциту поліненасичених жирних кислот серед населення України, показаний шлях вирішення даного завдання. Зроблено вибір рослинних олій для створення функціонального продукту харчування, що має збалансований жирнокислотний склад і стабільний до окисного псування. Знайдено раціональне співвідношення даних олій у суміші. Визначено, що стабільність до окисного псування сумішевої олії збільшилася в 2,6 рази у порівнянні з базовою олією в чистому вигляді.Документ Напрямки удосконалення роботи прикордонних передавальних залізничних станцій на кордонах з країнами СНД(НТУ "ХПІ", 2009) Альошинський, Є. С.; Колесникова, Н. В.Розглянуто питання щодо прискорення та оптимізації технології митного та прикордонного контролю на передавальних станціях з метою підвищення якості міжнародних перевезень. Запропоновано варіанти проведення основних технологічніх операцій, що дозволяють досягти значного скорочення часу доставки вантажу та сприяють залученню додаткових матеріальніх потоків на мережу залізниць України.Документ Анализ влияния возмущающих факторов на параметры синусоидальных модулированных сигналов(НТУ "ХПИ", 2009) Сокол, Евгений Иванович; Кипенский, Андрей Владимирович; Король, Евгений Игоревич; Верещак, В. А.Оценку качества синусоидальных модулированных токов (СМТ), используемых в лечебных целях, предложено производить по ряду параметров. Рассмотрены варианты реализации генераторов СМТ и влияние возмущающих факторов на параметры их выходных сигналов. Предложен комплексный показатель оценки влияния возмущающих факторов на параметры СМТ и произведен сопоставительный анализ различных схем генераторов.Документ Оценка оптимизации сайтов под запросы поисковых систем(НТУ "ХПИ", 2009) Гвоздинский, А. Н.; Мильцева, Л. А.Сегодня количество сайтов в Интернете растёт неимоверными темпами и ориентироваться в этом потоке не всегда легко. Сегодня на многие сайты клиент попадает посредством поисковых систем и как следствие большие маркетинговые усилия тратятся на то, чтобы увеличить свои позиции в этих поисковых системах. Данная статья посвящена алгоритмам для оценки качества оптимизации под запросы поисковых систем.Документ Технічне рішення утилізації відходу виробництва ацетату етиленгліколю з використанням відцентрового масообмінного обладнання(НТУ "ХПІ", 2009) Лазненко, Д. О.; Сидоренко, С. В.Показан способ утилизации смеси уксусная кислота-вода в производстве ацетата этиленгликоля концентрированием ее в ректификационной установке. Установка построена на базе центробежных массообменных аппаратов. Применение такой схемы позволяет получить целевой продукт заданного качества при непрерывной загрузке оборудования на относительно небольших мощностях. В процессе работы получены данные по рекомендуемым режимным параметрам работы.Документ Експериментальні дослідження теплової навантаженості пар тертя барабанних гальм автотранспортних засобів(НТУ "ХПІ", 2009) Волощук, В. В.; Вольченко, М. О.Представлені результати експериментальних досліджень теплових процесів, що відбуваються в барабанних гальмах автотранспортних засобів, при природному і примусовому їх охолодженні на типових режимах випробувань. Представлені об’єкти і методика проведення досліджень, а також необхідне обладнання.Документ Прямий та побічний вплив розміру зерен танталу на механічні властивості шаруватих композитів мідь-тантал(НТУ "ХПІ", 2009) Ящеріцин, Євген Володимирович; Терлецький, Олександр СеменовичПриведены результаты механических испытаний фольг Та чистотой 99,99% и 99,47% в зависимости от температуры отжига и слоистых композитов медь-тантал в исходном состоянии (после получения их диффузионной сваркой). Даётся трактовка полученных зависимостей прочностных характеристик на основе влияния размера зерна тантала и связанного с ним особенностей протекания процеса газонасыщения тантала из рабочего пространства печи остаточными газами (кислородом, азотом).Документ Аналитическое определение геометрических параметров очага деформации при прокатке фланцевых профилей. Сообщение 1(НТУ "ХПИ", 2009) Медведев, В. С.; Галушкин, Д. Г.Приведена методика аналитического определения геометрических параметров очага деформации при прокатке фланцевых профилей в калибрах с открытыми ручьями. Путем совместного решения уравнений поверхностей вращения валков и плоских поверхностей заготовки получены общие аналитические выражения для расчета координат граничных точек очага деформации. Методика может быть использована при создании универсальной математической модели прокатки фасонных профилей.Документ Анализ и математическое описание травм на трубопрокатном участке(НТУ "ХПИ", 2009) Березуцкий, Вячеслав Владимирович; Гардер, Сергей Евгеньевич; Макаренко, Виктория Васильевна; Биссиуни, Радван АрафаУ статті наведено аналіз травм за важкістю на протязі 2004-2007 років. Використовуючи метод найменших квадратів, було виконано апроксимацію результатів досліджень. Далі було розроблено математичну модель процесу, що досліджується. Отримані регресійні залежності, визначено коефіцієнти кореляції та найбільш значущі фактори за впливом щодо травмування робітників.Документ Розробка технології похідних соусів на основі соусів закусочних(НТУ "ХПІ", 2009) Чоні, І. В.У статті наведено дослідження, які дозволили розробити похідні соуси, що дає можливість розширити асортимент і регулювати енергетичну цінність раціонів.Документ Моделирование изгиба металла на 180° и исследование его деформированного состояния с использованием цифровых методов(НТУ "ХПИ", 2009) Тришевский, Олег Игоревич; Плеснецов, Сергей ЮрьевичРазработанный на кафедре "Обработка металлов давлением" НТУ "ХПИ" для оцифровки графических данных, программный комплекс "Farseer" обеспечивает погрешностью замеров, не превышающую 5,2%. Впервые получены значения коэффициента f, определяющего форму расчетно-экспериментальных графиков деформаций для различных соотношений геометрических параметров места изгиба на 180°. .Документ Деформирующий инструмент для ковки поковок с вытянутой осью(НТУ "ХПИ", 2009) Василевский, О. В.; Кухарь, В. В.Рассмотрены и проанализированы разновидности деформирующего инструмента для ковки поковок с вытянутой осью. Определены пути повышения качества поковок и увеличения производительности благодаря внедрению в производство новой кузнечной оснастки и инструмента.Документ Вихревой турбулентный промыватель(НТУ "ХПИ", 2009) Кириченко, Л. В.; Бєліченко, О. А.; Морська, А. С.; Шушляков, А. В.Документ Одержання ефективних ПАР окисненням соняшникового фосфатидного концентрату(НТУ "ХПІ", 2009) Демидов, Ігор Миколайович; Крамаренко, А. О.Фосфоліпіди є якісними поверхнево-активними речовинами (ПАР), що широко застосовуються в харчовій промисловості у комплексі з іншими емульгаторами. У статті розглянуто технологію одержання ПАР з підвищеними емульгуючими властивостями на базі соняшникового фосфатидного концентрату, що є ефективними при створенні прямих та зворотних емульсій без додавання інших ПАР.Документ Інформаційно-навчальна тестуюча програма з екологічної безпеки(НТУ "ХПІ", 2009) Дзюндзюк, Б. В.; Березуцька, Н. Л.; Хондак, І. І.В статті розглядаються питання з оцінювання знань і навчання студентів, що стосуються екологічної безпеки. Основний наголос робиться на наглядній демонстрації наслідків антропогенної діяльності людини, її впливу на навколишнє середовище. Також пропонуються методи вирішення цих питань. Закріплення знань відбувається шляхом проходження тестування.