Вісник № 52
Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/19940
Переглянути
Документ Визначення раціональних умов фракційної кристалізації жирної коріандрової олії(НТУ "ХПІ", 2015) Калина, Вікторія Сергіївна; Куниця, Катерина Вікторівна; Гладкий, Федір Федорович; Луценко, Марина Василівна; Литвиненко, Олена АнатоліївнаСтаття присвячена визначенню раціональних умов фракціювання жирної коріандрової олії із розплаву. Визначено основні закономірності фракційної кристалізації олії. Отримано математичні описи залежності виходу цільової фракції і її температури плавлення від основних параметрів процесу, а саме: темпу охолодження та тривалості кристалізації. Встановлено, що в результаті процесу фракційної кристалізації жирної коріандрової олії одержано дві фракції: жир спеціального призначення відповідно до ДСТУ 4335:2004, а саме – хлібопекарського, та рідка фракція (рідка олійна), яка може бути застосована як олія салатна, як олія для консервної промисловості та мати інші харчові призначення.