Кафедра "Облік і фінанси"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/1125

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/acctfin/main

Кафедра "Облік і фінанси" створена в 2021 році на основі кафедр "Бізнес-аналітика, облік і готельно-ресторанна справа" та "Міжнародний бізнес і фінанси" (НАКАЗ 552 ОД від 26.11.2021 року).

Кафедра "Бізнес-аналітика, облік і готельно-ресторанна справа" носила цю назву від червня 2021 року, попередня назва – "Економічний аналіз та облік". Кафедра "Міжнародний бізнес та фінанси заснована в 1996 році.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 5 докторів економічних наук, 17 кандидатів наук: 15 –економічних, 2 – технічних; 4 співробітника мають звання професора, 11 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Методичні вказівки до cамостійної роботи з розрахункового завдання
    (2021) Федоренко, Ірина Анатоліївна; Власова, Наталія Олексіївна
    Розрахункове завдання складається із двох основних частин: теоретичної та розрахунково-аналітичної. Воно виконується студентом самостійно на основі особистого вивчення спеціальної літератури за вибраною темою. Література до теми розрахункового завдання підбирається самим студентом, а її список приводиться наприкінці роботи. Практична (аналітична) частина завдання виконується на основі загальної статистичної інформації, яку студент збирає самостійно на основі офіційних публікацій та на сайті Держкомстату України (www.ukrstat.gov.ua), відповідно до теми та завдання розрахункового завдання. Крім цього, керівник розрахункового завдання від кафедри може доповнити завдання додатковою економічною інформацією для виконання відповідних розрахунків та аналітичних висновків. Обробку інформації, її оформлення та усі необхідні розрахунки студент виконує самостійно. Під час роботи над теоретичною частиною з метою поглибленого вивчання й висвітлення розглянутих питань необхідно поряд з навчальною літературою використовувати монографії, що відповідають темі, довідкові матеріали (енциклопедії, довідники, статистичні збірники), новинки періодичної преси (журнальні й газетні статті). У списках використаної літератури, що повинен включати не менш двадцяти найменувань, варто вказувати тільки ті джерела, які згадуються або на які є посилання у роботі. При рішенні питань зі структури розрахункового завдання та змісту окремих його розділів необхідно керуватися зразковим планом та завданням. Розрахункове завдання повинен складатися із трьох-чотирьох підрозділів: теоретичної частини (1-2-е питання); аналітично-розрахункової частини з використанням практичних матеріалів підприємства, що наведені у завданні (3-е питання), в якій визначаються зміни, що відбулися, певна система факторів, що впливає або вплинула, на визначені зміни; частини, в якій обґрунтовуються теоретичні та практичні рекомендації, спрямовані на вдосконалювання розглянутих питань або поліпшення стану досліджуваного підприємства (4-е питання). Крім перерахованих основних підрозділів, розрахункове завдання повинен містити вступ, висновки, список використаної літератури й зміст.
  • Ескіз
    Документ
    Конспект лекцій з дисципліни "Економіка підприємства"
    (2018) Власова, Наталія Олексіївна; Івахненко, Андрій Володимирович
  • Ескіз
    Документ
    Економіка торгівлі
    (Світ книг, 2015) Власова, Наталія Олексіївна; Гросул, В. А.; Краснокутська, Наталія Станіславівна; Круглова, О. А.; Чорна, М. В.; Филипенко, О. М.
    У навчальному посібнику системно розглянуто економічні питання щодо сутності та особливостей розвитку торговельної галузі у сучасних умовах постіндустріального суспільства, глобалізації економічних відносин та інноваційних змін у торгово-технологічних процесах та управлінні окремими підприємствами. Визначено основні зовнішні та внутрішні механізми функціонування різноманітних суб’єктів торговельної діяльності. Наведено методичні підходи до планування поточної діяльності та обґрунтування бізнес-планів розвитку підприємств торгівлі. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальностей "Товарознавство і торговельне підприємництво", "Економіка підприємства", "Маркетинг", "Менеджмент організації", а також буде корисним науковцям, викладачам, студентам інших економічних спеціальностей, фахівцям торговельної галузі та всім зацікавленим сторонам.
  • Ескіз
    Документ
    Ділова активність як найважливіша характеристика діяльності підприємства: теоретичні аспекти
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2010) Власова, Наталія Олексіївна; Макєєв, С. Ю.
    Розглянуто різноманітні погляди, визначено на теоретичному рівні основні параметри та уточнено зміст поняття «ділова активність підприємства».
  • Ескіз
    Документ
    Особливості оцінки ефективності інноваційних технологій щодо виробництва нових продуктів харчування
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2009) Власова, Наталія Олексіївна; Пестіна, Г. О.
    Обґрунтовано основні складові та методичні підходи до визначення ефективності інноваційних технологій щодо виробництва нових продуктів харчування. Виконано розрахунки щодо кількісної оцінки ефективності проведених наукових досліджень.
  • Ескіз
    Документ
    Сутність та систематизація форм і видів концентрації
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2012) Власова, Наталія Олексіївна; Ковінько, Ольга Сергіївна
    Уточнено сутність поняття «концентрація», визначено та систематизовано основні її види та форми.
  • Ескіз
    Документ
    Ресурси та ресурсне забезпечення підприємств: теоретичні аспекти
    (Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2012) Власова, Наталія Олексіївна; Андросов, В. Ю.
    Визначено основні риси поняття «ресурси підприємств», з точки зору розвитку теорії економіки підприємств та теорії організації розглянуто теоретичні підходи до розуміння сутності та значущості поняття «ресурсне забезпечення підприємств».