Кафедра "Комп'ютерні та радіоелектронні системи контролю та діагностики"

Постійне посилання колекціїhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/3964

Офіційний сайт кафедри http://web.kpi.kharkov.ua/pmnk

Сучасна назва – кафедра "Комп’ютерні та радіоелектронні системи контролю та діагностики", первісна назва – кафедра "Прилади і методи неруйнівного контролю".

Кафедру "Прилади і методи неруйнівного контролю" було створено 08 лютого 1995 року виключно з числа викладачів кафедри "Інформаційно-вимірювально техніка" та її випускників на базі факультету "Автоматика та приладобудування". Першим завідувачем кафедри став доктор технічних наук, професор Себко Вадим Пантелійович.

Кафедра входить до складу Навчально-наукового інституту комп'ютерного моделювання, прикладної фізики та математики Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут". На кафедрі діє наукова школа за темою "Створення теорії і розробка електромагнітних методів та реалізуючих їх засобів для неруйнівного контролю фізичних параметрів матеріалів і виробів в магнітних полях різної орієнтації і структури".

У складі науково-педагогічного колективу кафедри працюють: 2 доктора технічних наук, 8 кандидатів технічних наук; 1 співробітник має звання професора, 6 – доцента.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження контрольно-вимірювального обладнання за допомогою системи Fuzzy-Logic
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Григоренко, Ігор Володимирович; Григоренко, Світлана Миколаївна; Вовк, Людмила Олександрівна
    В роботі розглянуто вирішення науково-практичної задачі контролю точності вимірювання параметрів технологічного процесу виготовлення карамелі для підвищення її якості за допомогою створення евристичного аналізатору на базі інтерфейсу користувача системи Fuzzy-Logic. Проаналізовано фактори, що впливають на точність вимірювання, доведено можливість застосування апарату Fuzzy-Logic для визначення таких параметрів технологічного процесу, які забезпечують максимальну якість продукції. Проведено комп’ютерне моделювання, яке підтвердило, що створення евристичного аналізатору для визначення якості карамелі доцільно та необхідно для того, щоб не допустити виробництво неякісної продукції. На підставі даних, отриманих з результатів натурних вимірювань параметрів технологічного процесу виготовлення карамельного сиропу проведено розрахунки стандартної невизначеності результатів вимірювань по типам А та В, щоб мати можливість своєчасно прогнозувати відмову датчиків на основі зміни форми закону розподілу результатів вимірювань та назначати міжповірочні інтервали для досліджуваного обладнання.
  • Ескіз
    Публікація
    Application of user interface Fuzzy Logic Toolbox for quality control of products and services
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Hrihorenko, Igor; Drozdova, Tatyana; Hrihorenko, Svetlana; Tverytnykova, Elena
    In this work, the solution for the quality control of products and services is illustrated for the first time on examples of wine production and the provision of educational services in the university by creating a heuristic analyzer based on the Fuzzy Logic Toolbox interface of the Matlab program. There were also considered the problems of constructing quality control models with fuzzy logic for solving problems arising in cases when it is not possible to use classical statistical methods. The factors influencing the quality of products, in particular wine, and services on the example of providing education are analyzed, the possibility of using the fuzzy logic apparatus for determining the weight contribution of factors that ensure maximum quality is proved. Computer simulation using the Mamdani algorithm is performed, which consists of fuzzification with the definition of ranges of change of input values for each example, assigning the distribution functions for each input parameter; calculation of the rules, based on the adequacy of the model; defuzzification with the transition from linguistic terms to quantitative evaluation; graphical construction of the response surface using a centroid method with determination of the center of gravity of the response surface. The modeling has confirmed that the creation of a heuristic analyzer for determining the quality of wine and the quality of education is appropriate and necessary for preventing the production of substandard products and theprovision of substandard services.