Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Пластичне мастило "АЗМОЛ ФЕРМС"
    (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2003) Іщук, Юрій Лукич; Гладкий, Федір Федорович; Стахурський, Олександр Дмитрович; Міщук, Олег Олександрович; Ваврик, Василь Іванович; Македонський, Олег Олександрович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Шапошник, Олександр Васильович; Губанова, Валентина Андріївна; Боханов, Дмитро Федорович; Пивовар, Вікторія Іванівна; Вербицька, Яна Вікторівна
    Пластичне мастило на основі нафтової оливи і кальцієвого мила жирних кислот, яке відрізняється тим, що як загущувач містить продукт нейтралізації гідрату окису кальцію жирних кислот жирового субстрату, а додатково вводять моно- і дигліцериди, що входять до жирового субстрату, а як антиокиснювальну і стабілізуючу структуру мила – відпрацьовану суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" з наступним співвідношенням компонентів, %мас. продукт нейтралізації гідратом окису кальцію жирних кислот жирового субстрату 18-24; моно-1 дигліцериди жирового субстрату 4-6; відпрацьована суміш у співвідношенні 1,2:1,5; ліполактину і/або ліпази і адсорбційно-активної добавки "Амірол-М" 3,2-4,8; суміш у співвідношенні 2:1; індустріальних олив І-20А та І-40А 63-73; вода 1,8-2,2.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання жирового субстрату
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2002) Стахурський, Олександр Дмитрович; Гладкий, Федір Федорович; Губанова, Валентина Андріївна; Ваврик, Василь Іванович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Болоховська, Валентина Антонівна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Боханов, Дмитро Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Усенко, Віктор Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Ганилова, Ольга Миколаївна
    Спосіб отримання жирового субстрату шляхом ферментативного розщеплення жирів у присутності води та активатора, при температурі, що забезпечує життєздатність ферменту, який відрізняється тим, що як фермент використовують ліполактин, як активатор – адсорбційно-активну присадку "Амірол-М", узяті відповідно 4-6 %мас та 5-9 %мас., а процес здійснюють при початковій температурі 15-17°С із наступним екзотермічним підійманням та подальшим підтримуванням и на рівні 34-37°С при рН середовища 5,8-6,3.
  • Ескіз
    Документ
    Мийний засіб "АЗМОЛ Ефектам" для очищення металевої поверхні
    (ДП "Український інститут промислової власності", 2001) Стахурський, Олександр Дмитрович; Прокопець, Михайло Петрович; Гладкий, Федір Федорович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Губанова, Валентина Андріївна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Гладкий, Валентин Федорович; Боханов, Дмитро Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Чумак, Ольга Петрівна; Антошкин, Кирило Олександрович; Бєлов, Олександр Миколайович
    Мийний засіб для очищення металевої поверхні, що містить поверхнево-активні речовини, сечовину, спирт та воду, який відрізняється тим, що у його склад допоміжно уводять тринатрійфосфат, адсорбційно-активний додаток "Амірол-М" та віддушку, а як спирт – гліцерин, при наступному співвідношенні компонентів, %мас.: адсорбційно-активний додаток "Амірол-М" 20,0-28,0; неонол АФ 9-12 (поліоксіетильований ефір алкілфенолу) 2,0-3,0; сечовина (карбамід) 2,0-4,0; тринатрійфосфат 1,5-2,5; гліцерин 3,0-5,0; віддушка групова "Ефект" 0,08-0,12; вода до 100.