Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Публікація Основні етапи становлення та розвитку державної підтримки олійно-жирової галузі України(Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015) Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто вітчизняний досвід державної підтримки олійно-жирової галузі після набуття незалежності України. Виділено три етапи її становлення та розвитку: перший – 1991–1998 рр., другий – з 1999 р. по 15.05.2008 р., третій – з 16.05.2008 р. по теперішній час. На кожному етапі охарактеризовано вплив інструментів державної підтримки на розвиток олійно-жирової галузі України. Виділено проблеми використання інструментів державної підтримки олійно-жирової галузі України на сучасному етапі її розвитку.Публікація Оцінка та прогнозування попиту на продукцію олійно-жирової галузі України(ВД "ІНЖЕК", 2014) Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті проаналізовано динаміку та структуру споживання олійно-жирової продукції в Україні, рівень задоволення фізіологічних потреб населення в рослинній олії та жирах з використанням нормативного методу. Розглянуто сучасне тлумачення сутності економічної категорії "потреба" та запропоновано уточнене формулювання змісту категорії "потреба в рослинній олії та жирах". Висвітлено методику побудови прогнозного балансу попиту і пропозиції на олійно-жирову продукцію, ключовою складовою якого є внутрішній фонд споживання. За допомогою кореляційно-регресійного аналізу досліджено тісноту взаємозв'язку між обсягом фонду споживання рослинної олії та споживанням рослинної олії на душу населення, чисельністю населення України, що стало у підґрунті розробки системи економіко-математичних моделей для оцінки та прогнозування фонду споживання рослинної олії.Публікація Місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України(ВД "ІНЖЕК", 2013) Манойленко, Олександр Володимирович; Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто місце і роль олійно-жирової галузі в агропромисловому комплексі і національній економіці України. Оцінено внесок олійно-жирової галузі в динаміку та структуру обсягів виробництва та реалізації продукції харчової промисловості. Обґрунтовано виняткову роль олійно-жирової галузі у формуванні фонду споживання, вирішенні проблем внутрішньої продовольчої безпеки, збільшенні експортного потенціалу країни, податкових надходжень до бюджету. Розглянуто соціальну значущість олійно-жирової галузі, продукція якої входить до складу набору продуктів харчування "споживчого кошику". На основі визначених місця і ролі олійно-жирової галузі в агропромисловому комплексі і національній економіці України обґрунтовано необхідність її державної підтримки.