Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності штучного охолодження оборотної води у содовому виробництві
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2017) Цейтлін, Мусій Абрамович; Райко, Валентина Федорівна
    Виконано оцінку можливості та доцільності використання штучного холоду для підвищення економічних показників содового виробництва. На підставі обстеження роботи карбонізаційних колон на одному з содових підприємств встановлено тривалість періоду року, коли температура охолоджувальної води перевищує регламентну норму. Знайдено, що підвищення температури суспензії на виході з колон на 1 °С призводить до зниження ступеню використання основної сировини – розчину хлориду натрію – на 1,1 %. Обґрунтовано використання для отримання штучного холоду існуючого у технології виробництва соди аміачного циклу.