Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Комп'ютерно-інтегрована система керування лінією переробки насіння з отриманням рослинної олії(2023) Дзевочко, Альона Ігорівна; П'янов, Олександр ВолодимировичДокумент Вплив плівкоутворювачів з фурененами на проращування насіння(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Бобро, М. А.; Кричковська, Лідія Василівна; Швець, А. А.Документ A nature based novel maximum power point tracking algorithm for partial shading conditions(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Khan, Shayan Ali; Mahmood, Tahir; Awan, Kamran SadiqThe huge demand of green energy over past few decades have drawn the interest of scientists and researchers. Solar energy is the most abundant and easily available source but there have been so many problems with its optimum extraction of output. The factors affecting the maximum power point tracking of PV systems are input irradiance, temperature, load etc. The variations in irradiance level lead to partial shading that causes reduction in performance by not letting system to operate at maximum power point. Many methods have been proposed in literature to optimize the performance of PV systems but each method has shortcomings that have failed all of them. The actual problem occurs when partial shading is very strong; this is where most of the methods totally fail. So proposed work addresses this issue and solves it to the fullest.Документ Дослідження різновидів соняшникового лушпиння(ТОВ "Планета – Принт", 2021) Руднєва, Лариса Леонідівна; Бухкало, Світлана ІванівнаДокумент Удосконалення методу визначення воскоподібних речовин в оліях за допомогою високотемпературної газорідинної хроматографії(Технологический центр, 2016) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Куниця, Катерина ВікторівнаПоказана перспективність розробки безглютенових хлібобулочних виробів. Досліджено вплив компонентів рідкої фази тіста і ферменту трансглуміназа на ступень пенетрації парових дрібноштучних хлібобулочних виробів із рисового тіста. Експериментально доведено доцільність використання кисломолочної сироватки і ферменту трансглутаміназа в рецептурі тіста з рисового борошна. Визначено механізм впливу сироватки і трансглутаміназа на структуру готових виробів.Документ Удосконалення технології переробки насіння соняшнику на олієдобуваючому підприємстві(НТУ "ХПІ", 2012) Гладкий, Федір Федорович; Тарадайченко, М. В.В статті розглядається процес шеретування насіння соняшнику, а також методи підвищення його ефективності. Доведено переваги насіннерушки Іхно-2 перед бічовою. Надано рекомендації щодо удосконалення технологічної лінії шеретування насіння соняшника.Документ Визначення сквалену – унікального фітостерину ліпідів методом газорідинної хроматографії(НТУ "ХПІ", 2013) Кіщенко, В. А.; Левчук, І. В.; Осейко, М. І.; Голубець, О. В.; Литвиненко, Олена АнатоліївнаНаведено унікальні властивості фітостерину ліпідів – сквалену. Показана необхідність ідентифікації сквалену в амарантовій олії і сумішевих оліях. Розроблено методику визначення сквалену для проведення контролю олій у виробництві дієтичних і лікувально-профілактичних продуктів, у виробництві косметичної, харчової та іншої продукції