Кафедри

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Особливості експертного дослідження хлібобулочних виробів при виявленні економічних правопорушень
    (Одеська державна академія харчових технологій, 2014) Петрова, Ірина Анатоліївна; Кричковська, Лідія Василівна
    У статті визначено особливості проведення експертних досліджень хліба та хлібобулочних виробівдля виявлення джерел можливих порушень і попередження економічних злочинів, представлено аналізспособів фальсифікації хліба та хлібобулочних виробів у технологічному процесі виробництва, шляхивиявлення та попередження подібних правопорушень, які дозволяють виробникам отримати додатковіприбутки, а споживачам приносять збитки та загрожують погіршенням здоров’я.
  • Ескіз
    Документ
    Нові барвники для моторних палив
    (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Троценко, Олександр Володимирович; Григоров, Андрій Борисович
  • Ескіз
    Документ
    Особливості експертного дослідження сирів при розкритті економічних правопорушень
    (Одеська національна академія харчових технологій, 2014) Петрова, Ірина Анатоліївна; Петров, Сергій Олександрович
    У роботі констатовано, що експертиза споживчих властивостей сирів означає перевірку відповідності товарних властивостей продукту існуючим державним стандартам та технічним умовам. Під час експертного дослідження якості сирів визначають органолептичні, фізико-хімічні там мікробіологічні показники, проводять бальну оцінку. Акцентовано увагу тому, що зміни якості можуть бути пов`язані: з технологією виробництва та якістю сировини, пакуванням та зберіганням, транспортуванням та способами реалізації.
  • Ескіз
    Документ
    Аудит фінансової звітності, його сутність та значення
    (НТУ "ХПІ", 2014) Квіткіна, Альона Юріївна; Побережна, Наталія Миколаївна
    В статті розкрито роль аудиту фінансової звітності як гаранта достовірності показників фінансової звітності сучасного підприємства. Визначено мету та сутність аудиту відповідно до міжнародних стандартів, надано характеристику його основних етапів: планування, вивчення, оцінювання, встановлення достовірності та звітування. З'ясовано риси схожості та відмінності між поняттям "викривлення", "спотворення" та "фальсифікація" фінансової звітності. Доведено необхідність підвищення уваги до рівня якості аудиту звітності сучасного підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Методологія виявлення домішки курячого жиру у соняшниковій олії
    (Технологический центр, 2015) Кіщенко, Володимир Анатолійович; Левчук, Ірина Володимирівна; Голубець, Ольга Валеріївна; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Куниця, Катерина Вікторівна
    У статті представлено результати дослідження щодо можливості використання методів визначення жирнокислотного, ацилгліцеринового і складу стеринової фракції для виявлення фальсифікації соняшникової олії курячим жиром. Показано, що основним методом виявлення фальсифікації є метод визначення складу стеринової фракції, який дозволяє виявити навіть 0,5 % сторонньої домішки тваринного походження, а додатковим — метод визначення індивідуального ацилгліцеринового складу.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми фальсифікації фінансової звітності
    (НТУ "ХПІ", 2012) Кузьменко, Леонід Володимирович; Костіна, А. О.
  • Ескіз
    Документ
    Викладачі вищих навчальних закладів Харкова – фігуранти сфабрикованої справи «Українсько-російського фашистського блоку»
    (НТУ "ХПІ", 2011) Ігнатьєва, Алла Олександрівна
    Стаття присвячена одному із малодосліджених сюжетів із історії репресивної практики радянської влади першої половини 1930-х рр. – справі «Українсько-російського фашистського блоку». Аналізуються матеріали справи, хід слідства, звинувачення, що були пред'явлені викладачам вищих навчальних закладів Харкова – уявним членам контрреволюційної організації.