Кафедри
Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35393
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Developing Risk Management Mechanism at Fat-and-Oil Industry Enterprises(2019) Posokhov, Igor Mikhailovich; Zhadan, Yuliya; Korin, Myroslava; Obruch, HannaThe aim of the article is consideration of questions associated with the risk management mechanism formation at the Ukrainian fat-and-oil industry enterprises, modern scientific publications on this topical subject and developing risk management mechanism for fat-and-oil industry enterprises in Ukraine. It has been determined the principles of risk management. It has been offered the risk management procedure at the level of the fat-and-oil industry enterprises, which includes the following stages: identification and evaluation of risks, development and analysis of risk management methods, choice of risk management methods, application of the selected methods, monitoring of the results and risk management system improvement. It has been developed the risk management mechanism of fat-and-oil industry enterprises, which allows to distinguish the main components of risk management and to increase their overall efficiency, as well as to facilitate understanding of the risk management mechanism essence and structure, which, in turn, reveals the direction for its improvement.Документ Науково-методичний підхід до комплексної кількісної оцінки фінансово-економічних ризиків підприємств олійно-жирової галузі України на основі нормативів(Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2018) Посохов, Ігор Михайлович; Жадан, Юлія ВолодимирівнаУ статті досліджено методи комплексного аналізу фінансового стану. Розроблено науково-методичний підхід до комплексної кількісної оцінки фінансово-економічних ризиків підприємств олійно-жирової галузі України на основі нормативів, що містить власний перелік фінансово-економічних коефіцієнтів для аналізу ризиків підприємств олійно-жирової галузі, методику їх розрахунку та нормативні значення. Наведено результати розрахунку 24-х фінансових коефіцієнтів, що характеризують діяльність одинадцяти підприємств олійно-жирової галузі України за період із 2012 по 2017 р. Напрямом подальших наукових досліджень є застосування частотного підходу до аналізу ризикованості діяльності досліджуваної сукупності підприємств олійно-жирової галузі для отримання узагальнюючих оцінок ризику.Публікація Current state, main problems and directions of innovative development of fat-and-oil industry resource base in Ukraine(Sumy State University, 2017) Zhadan, TetianaThe article considers the present state of fat-and-oil industry resource base and outlines the main problems of its development in Ukraine. Due to the analysis of the current state development in fat-and-oil industry resource base, it has been established that sunflower seeds, rapeseed and soybeans are the main oilseed, which have the most industrial significance for the fat-and-oil industry of Ukraine. The major oilseed production in Ukraine is characterized by positive dynamics; the largest proportion of sunflower in the crop area structure and gross oilseeds crop; a gradual transition from extensive production to an intensive, indicating that there is an increase in the yield of oilseeds. It is revealed that the general supply of oil seed in the Ukrainian domestic market is formed by the expense of own production. The main direction of sunflower distribution is a domestic consumption, rapeseed and soybeans - the export component. The key problems in the development of fat-and-oil industry resource base in Ukraine are: a significant yield lack of oilseeds in comparison with their biological potential, achievements in the field of breeding and world-wide level; annual increase in the cost of oilseeds production; low assurance level of agricultural producers by the main types of agricultural machinery and its high degree of wear extent; lack of financial and credit resources; unsatisfactory state in infrastructure development of storage, transportation and sale of oilseeds; increase of import dependence on the rapeseed and sunflower seeds market; the domination of foreign breeding innovations over domestic developments.Публікація Основні етапи становлення та розвитку державної підтримки олійно-жирової галузі України(Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського, 2015) Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто вітчизняний досвід державної підтримки олійно-жирової галузі після набуття незалежності України. Виділено три етапи її становлення та розвитку: перший – 1991–1998 рр., другий – з 1999 р. по 15.05.2008 р., третій – з 16.05.2008 р. по теперішній час. На кожному етапі охарактеризовано вплив інструментів державної підтримки на розвиток олійно-жирової галузі України. Виділено проблеми використання інструментів державної підтримки олійно-жирової галузі України на сучасному етапі її розвитку.Публікація Оцінка та прогнозування попиту на продукцію олійно-жирової галузі України(ВД "ІНЖЕК", 2014) Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті проаналізовано динаміку та структуру споживання олійно-жирової продукції в Україні, рівень задоволення фізіологічних потреб населення в рослинній олії та жирах з використанням нормативного методу. Розглянуто сучасне тлумачення сутності економічної категорії "потреба" та запропоновано уточнене формулювання змісту категорії "потреба в рослинній олії та жирах". Висвітлено методику побудови прогнозного балансу попиту і пропозиції на олійно-жирову продукцію, ключовою складовою якого є внутрішній фонд споживання. За допомогою кореляційно-регресійного аналізу досліджено тісноту взаємозв'язку між обсягом фонду споживання рослинної олії та споживанням рослинної олії на душу населення, чисельністю населення України, що стало у підґрунті розробки системи економіко-математичних моделей для оцінки та прогнозування фонду споживання рослинної олії.Публікація Місце і роль олійно-жирової галузі в національній економіці України(ВД "ІНЖЕК", 2013) Манойленко, Олександр Володимирович; Жадан, Тетяна АндріївнаУ статті розглянуто місце і роль олійно-жирової галузі в агропромисловому комплексі і національній економіці України. Оцінено внесок олійно-жирової галузі в динаміку та структуру обсягів виробництва та реалізації продукції харчової промисловості. Обґрунтовано виняткову роль олійно-жирової галузі у формуванні фонду споживання, вирішенні проблем внутрішньої продовольчої безпеки, збільшенні експортного потенціалу країни, податкових надходжень до бюджету. Розглянуто соціальну значущість олійно-жирової галузі, продукція якої входить до складу набору продуктів харчування "споживчого кошику". На основі визначених місця і ролі олійно-жирової галузі в агропромисловому комплексі і національній економіці України обґрунтовано необхідність її державної підтримки.