Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми та перспективи розвитку економіки України
    (НТУ "ХПІ", 2017) Кузьменко, Леонід Володимирович
    Відмічено основні проблеми розвитку економіки України. Підкреслено актуальність вказаних проблем та основні чинники, що обумовлюють їх існування. Загострено увагу на важливість взаємозв’язку між вказаними чинниками та наслідками, що породжують проблеми розвитку вітчизняної економіки. В процесі аналізу враховано вплив зовнішніх чинників, що обумовлені процесами глобалізації, постіндустріалізації, а також внутрішніх, зокрема таких як: стратегія перехідного періоду; стан економіки та суспільства в цілому; політика держави протягом перехідного періоду тощо. На основі проведеного аналізу виявлено напрями подолання кризового стану та перспективи подальшого розвитку вітчизняної економіки.
  • Ескіз
    Документ
    Кондитерська галузь України. Напрямки підвищення її конкурентоспроможності
    (НТУ"ХПІ", 2016) Горбунов, Микола Петрович; Погорєлов, Сергій Миколайович; Бурава, Сергій
    У статті надано аналіз сучасного стану ринку кондитерської галузі, зроблено аналіз факторів, які вплинули на його загальне погіршання, з’ясовано зовнішні чинники впливу на конкурентоспроможність підприємств та продукції кондитерської галузі, запропоновано заходи з підвищення їх конкурентоспроможності.