Вісники НТУ "ХПІ"

Постійне посилання на розділhttps://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2494


З 1961 р. у ХПІ видається збірник наукових праць "Вісник Харківського політехнічного інституту".
Згідно до наказу ректора № 158-1 від 07.05.2001 року "Про упорядкування видання вісника НТУ "ХПІ", збірник був перейменований у Вісник Національного Технічного Університету "ХПІ".
Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" включено до переліку спеціалізованих видань ВАК України і виходить по серіях, що відображають наукові напрямки діяльності вчених університету та потенційних здобувачів вчених ступенів та звань.
Зараз налічується 30 діючих тематичних редколегій. Вісник друкує статті як співробітників НТУ "ХПІ", так і статті авторів інших наукових закладів України та зарубіжжя, які представлені у даному розділі.

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Исследование свойств гранулированного теплоизоляционного материала на основе жидкого стекла и различных наполнителей
    (НТУ "ХПИ", 2015) Крючкова, Е. Ю.; Рымар, Татьяна Эрнтовна
    В данной работе изучены физико-механические свойства гранулированного теплоизоляционного материала, полученного пропусканием жидкостекольной композиции через фильеру и последующим термовспучиванием полученных гранул в лабораторной СВЧ-установке. Жидкостекольная композиция состоит из жидкого натриевого стекла и неорганического минерального наполнителя различного типа и количества в исходной смеси. Определено влияние вида и количества применяемого наполнителя на следующие свойства гранул: кажущуюся, истинную и насыпную плотность, сорбционную влажность и водопоглощение. Определены оптимальные тип и содержание минерального наполнителя для получения гранулированного материала с высокими физико-механическими показателями.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення якості харчової продукції на основі рослинної сировини за умов її обробки в НВЧ-полі з вакуумуванням
    (НТУ "ХПІ", 2014) Михайлов, В. М.; Бабкіна, І. В.; Михайлова, С. В.; Шевченко, А. О.
    У статті наведено результати досліджень показників екстрактивності, набрякання та хімічного складу харчової продукції з коренів та зелені пряних овочів, отриманих під час обробки в НВЧ-полі за умов вакуумування та одночасного перемішування, а також за атмосферних умов. Було доведено найбільш високу якість порошкових коренів і зелених пряних овочів, отриманих з мікрохвильовою сушки, вакуумування 50 кПа і одночасного перемішування. Дослідження показали, що максимальна частка водорозчинних твердих речовин перевищує 23...26%. Набряк співвідношення перевищує на 6,5...9,4%. Дослідження показали, що хімічний склад має високий ступень збереження фізико-хімічних властивостей сировини, зменшуючи процес скорочення тривалості та температури.