Каталітична активність МДО-покривів на сплаві титану допованих PPE - Шевякин, С. В.; Штефан, Вікторія Володимирівна; Смирнова, Олександра Юріївна (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглядається процес мікродугового анодування сплаву титану в лужних розчинах з додаванням сполук рідкісних і розсіяних елементів. Встановлено, що каталітична активність отриманих покривів порівняна з активністю платини при відносному вмісті допантів у покриві у кількості декількох атомних відсотків.

In the article the process of titanium alloy microarc oxidation in alkaline solutions with the addition of rare compounds and trace elements was discussed. The catalytic activity of the coatings was comparable to the activity of platinum when the relative dopant content in the few atomic percent number was found.
Keywords: мікродугове оксидування; компоненти електроліту; хімічний склад покритів; наноструктурована плівка; реакція виділення водню