Методичні вказівки до лабораторних занять з дисципліни ″Системи штучного інтелекту″ - Дорофєєв, Юрій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2009)
Метою цих методичних вказівок є допомога студентам засвоїти на практиці основні методи розв’язання інтелектуальних задач аналізу і обробки даних, а також принципи побудови та функціонування інтелектуальних систем. У результаті виконання лабораторних робіт студенти повинні вивчити типи архітектури інтелектуальних систем, способи їхньої побудови, навчання й моделювання.
Keywords: методичні вказівки; інтелектуальні системи розпізнавання образів; процедура паралельної класифікації; ієрархічні алгоритми; стратегія; генерація асоціативних правил; аналіз даних; дерево рішень; генетичні алгоритми