Облік у бюджетних установах: проблеми реформування та напрями їх вирішення - Артеменко, Наталія Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Основна мета реформування бюджетних установ - це удосконалення способів надання державних послуг, ефективність і раціональність використання бюджетних коштів. У статті розглянуто теоретичні підходи до переходу бюджетних установ на єдині методологічні засади бухгалтерського обліку. Проведен аналіз сучасних особливостей та перспектив реформування, модернізації обліку в бюджетних установах, визначення напрямків удосконалення методології та переходу на єдині методологічні засади обліку і звітності. Виділено труднощі, які виникають при адаптації вітчизняного облікового законодавства до міжнародних вимог та окреслено шляхи їх подолання.

A primary purpose of reformation of budgetary establishments is an improvement of methods of grant of state services, efficiency and rationality of the use of budgetary facilities. Necessity of standardization and reformation of account for budgetary establishments on a world scale and it is determined harmonization of the registration systems by development of processes of economic integration of countries, creation of economic clearzones, international associations and joint ventures. In the article the theoretical going is considered near passing of budgetary establishments to only methodological principles of record-keeping.
Account in budgetary establishments: problems of reformation and directions of their decision
Keywords: бюджетна система; державний сектор; міжнародні стандарти; національні стандарти; стратегія; модернізація обліку; local governments; intergovernmental relations