Сучасні підходи в управлінні позиціонуванням інноваційної продукції - Гаєвська, Я. К.; Друца, К. М.; Поврозіна, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розкривається роль сучасних підходів в управлінні позиціонуванням інноваційної продукції. Вивчені механізми позиціонування інноваційних продуктів. Розглянуто причини, що перешкоджають реалізації науково-технічної продукції. Виявлено основні принципи розробки інноваційного продукту, які є хорошим початком правильного позиціонування. Проведено аналіз позиціонування продуктів найбільш успішних інноваційних фірм. Вказані критерії сучасного інноваційного продукту. Відображені сучасні риси стратегічного позиціонування. Новизна і нестандартний характер інноваційних продуктів визначають специфіку методів просування та продажу.
Current approaches to manage the positioning of innovative products
Keywords: інноваційний продукт; маркетинг; інновація; позиціонування; ринкова діяльність; конкурентоспроможність; product innovation; marketing innovation; positioning; market activity; competitiveness