Калина, Вікторія СергіївнаГладкий, Федір ФедоровичЛуценко, Марина ВасилівнаШляпников, Володимир Олександрович2020-06-182020-06-182014Пат. на корисну модель 92131 Україна, МПК (2014.01) C11B 3/00. Спосіб рафінації жирної коріандрової олії / Калина В. С., Гладкий Ф. Ф., Луценко М. В., Шляпников В. О. ; власник Дніпропетр. нац. ун-т ім. Олеся Гончара (Україна). – № a 2013 15532 ; заявл. 30.12.2013 ; опубл. 11.08.2014, Бюл. № 15. – 4 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/47010Спосіб рафінації жирної коріандрової олії включає видалення вільних жирних кислот. Видалення здійснюють етиловим спиртом шляхом змішування жирної коріандрової олії та етилового спирту у співвідношенні як 1:4…1:8 на першій стадії. На другій стадії – у співвідношенні як 1:4…1:2. На третій стадії - у співвідношенні як 1:4…1:2, нагріванням суміші на кожній стадії до температури кипіння спирту 70…78 °C протягом 5…20 хвилин з постійним перемішуванням, охолоджують до кімнатної температури до повного розділення фракцій та декантуванням очищеної олії.ukпатенткорисна модельжирні кислотиетиловий спиртзмішуваннядекантуванняСпосіб рафінації жирної коріандрової оліїTechnical Report