Спосіб рафінації жирної коріандрової олії - Калина, Вікторія Сергіївна; Гладкий, Федір Федорович; Луценко, Марина Василівна; Шляпников, Володимир Олександрович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2014)
Спосіб рафінації жирної коріандрової олії включає видалення вільних жирних кислот. Видалення здійснюють етиловим спиртом шляхом змішування жирної коріандрової олії та етилового спирту у співвідношенні як 1:4…1:8 на першій стадії. На другій стадії – у співвідношенні як 1:4…1:2. На третій стадії - у співвідношенні як 1:4…1:2, нагріванням суміші на кожній стадії до температури кипіння спирту 70…78 °C протягом 5…20 хвилин з постійним перемішуванням, охолоджують до кімнатної температури до повного розділення фракцій та декантуванням очищеної олії.
Keywords: патент; корисна модель; жирні кислоти; етиловий спирт; змішування; декантування