Застосування біотехнологій для підвищення надійності очистки стічних вод від біогенних елементів - Шевченко, О. О.; Іванова, І. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглянуто напрями робіт з удосконалення очищення стічних вод за допомогою біотехнології нітри-денітрифікації і біологічної дефосфатизації із застосуванням ступінчастої схеми очистки стічних вод в коридорних аеротенках з метою створенням в аеротенку трьох типів зон: аеробної, аноксидної і анаеробної для ефективного видалення сполук азоту і фосфору

The article describes the direction of works to improve wastewater treatment using biotechnology nitrification-denitrification and biological defosfatization with using stepwise scheme of sewage treatment in the corridor aeration with the creation of three types zon aeration basin aerobic, аnoxic and anaerobic to effectively remove nitrogzoneen and phosphorus
Keywords: нітри-денітрифікація; аеробні умови; анаеробні умови; аноксидні умови; біологічна дефосфатизація; відстійник; nitrification; denitrification; nutrients; aerobic conditions; anaerobic conditions; anoxic conditions; biological dephosphatization