Методичні вказівки до виконання та захисту випускної кваліфікаційної роботи - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр Олександрович; Чайка, Тетяна Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Відповідно до Стандарту вищої освіти України, здобувачі освіти спеціальності «Туризм і рекреація» формою підсумкової атестації мають публічний захист кваліфікаційної роботи. Випускна кваліфікаційна робота виконується на завершальному етапі навчання здобувачів вищої освіти в Університеті і передбачає: систематизацію, закріплення, розширення теоретичних і практичних знань із освітньої програми та застосування їх при вирішенні конкретних, технічних, економічних, виробничих та інших завдань; розвинення навичок самостійної роботи. Робота студента над бакалаврською темою пов’язана із поглибленим вивченням теорії, зведенням у систему раніше здобутих знань і оновленням їх у процесі практичного вирішення поставленої проблеми, формуванням та розвитком компетентностей самостійного дослідження та експериментування. Підготовка бакалаврської роботи за обраною спеціальністю підвищує наукову ерудицію студента, розширює пізнавальні інтереси, поглиблює теоретичну підготовку майбутнього фахівця. Метою підготовки випускної кваліфікаційної роботи є систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань, а також виявлення рівня професійно-психологічної готовності майбутнього фахівця щодо практичної діяльності при постановці та вирішенні конкретних завдань.
Keywords: методичні вказівки; вища освіта; педагогічна діяльність; навчальний процес; випускні кваліфікаційні роботи; захист; зміст