Ефективність конструювання нової техніки - Потапов, Федір Вікторович; Мехович, Сергій Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В науковій доповіді визначено, що метою конструювання є створення інноваційного, конкурентоспроможного та економічно доцільного продукту. Ефективність цього процесу визначає його спроможність забезпечити технічні, економічні та експлуатаційні переваги нової техніки. Ефективність конструювання — це співвідношення між результатами процесу розробки нової техніки та витратами на її створення. Це також здатність конструкції задовольняти потреби споживача та вимоги ринку при мінімальних витратах.
Keywords: конструкторська підготовка; наукова діяльність; технологічні процеси; економіка; розвиток; промислові підприємства