Методика та програмний комплекс ігрового навчання та тестування для студентів-електроенергетиків - Хоменко, Ігор Васильович; Панфілов, Юрій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В статті розглянуто питання впровадження ігрових педагогічних технологій. Обґрунтована суть ігрових технологій, показані функції навчальної гри, виявлені особливості використання ігрових технологій навчання у процесі формування компетентностей майбутніх інженерів-електриків. Значне місце приділяється авторським розробкам методики та програмного комплексу ігрового навчання та тестування для електроенергетиків. Розробка базується на сучасних знаннях в галузі електроенергетики та інженерної педагогіки. Приведено конкретну форму реалізації цього проєкту - тестову гру "Професіонал". Розглянуто основні характеристики компьютерної програми та вимоги до компьютерного забезпечення. Розробка реалізує нову методику ігрового навчання та тестування електроенергетиків і може бути використана на всіх етапах підготовки інженера – електрика. Метою розробки є активізація та підвищення ефективності навчального процесу за рахунок впровадження нових технологій навчання.

The article deals with the introduction of game-based pedagogical technologies. The essence of game technologies is substantiated, the functions of the educational game are shown, the peculiarities of using game-based learning technologies in the process of forming the competences of future electrical engineers are identified. A significant place is given to the author's development of a methodology and software package for game-based learning and testing for electric power engineers. The development is based on modern knowledge in the field of electric power engineering and engineering pedagogy. A specific form of implementation of this project is presented - the test game "Professional". The main characteristics of the computer programme and requirements for computer software are considered. The development implements a new methodology of game-based training and testing of electricians and can be used at all stages of training of an electrical engineer. The purpose of the development is to intensify and improve the efficiency of the educational process through the introduction of new teaching technologies.
Methodology and software complex of game-based training and testing for electric power engineers
Keywords: ігрові педагогічні технології; навчальна гра; формування компетентностей; інженери-електрики; програмний комплекс ігрового навчання; тестова гра "Професіонал"; game-based pedagogical technologies; educational game; formation of competences; electrical engineers; game-based learning software; test game "Professional"