Проблеми обліку трансакційних витрат - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2018)
Ключова проблема удосконалення бухгалтерського обліку у світлі трансформаційних змін в економіці концентрується навколо питання відтворення в обліковій системі принципових економічних явищ та факторів зовнішнього середовища. В сучасних умовах господарювання виникає необхідність в забезпеченні такого ефекту, при якому підприємство зможе виокремлювати та акумулювати інформацію про трансакційні витрати в цілому, а не за окремими їх видами.
Keywords: облік; трансакційні витрати; рахунки бухгалтерського обліку; баланс