Професійний ризик у нафтогазовидобуванні України - Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Досліджено фактори виробничого середовища та трудового процесу у нафтогазовидобуванні. Встановлено пріоритетні фактори, що формують шкідливі умови праці. Виконано комплексне оцінювання умов праці газовидобувників Шебелінського відділення бурових робіт ДК «Укргазвидобування», розраховано рівні професійного ризику.
Occupational risk in oil and gas production of Ukraine
Keywords: нафтогазовидобування; умови праці; комплексна оцінка; професійний ризик; oil and gas production; labor conditions; comprehensive assessment; occupational risk