Модель даних NATO CALS в оборонно-промисловому комплексі та силових структурах України - Скворчевський, Олександр Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Проведено детальний розгляд моделі даних NATO CALS (NATO CALS Data Model (NCDM)), як загального набору визначень, які можна використовувати для досягнення узгодженості інтерфейсів на інформаційному рівні, не вимагаючи стандартизації апаратних чи програмних засобів учасників життєвих циклів високотехнологічної машинобудівної продукції.
Keywords: озброєння; CALS-концепція; військова техніка; машинобудування; defence system; engineering; NATO CALS Data Model; Continuous Acquisition and Lifecycle Support