Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном - Мельник, Анатолій Павлович; Матвєєва, Тетяна Вікторівна; Григорова, Г. В.; Марценюк, Т. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлю.

The reaction of amidation of corn oil by diethanolamine have been investigated under temperatures 433 – 473 K and molar ratios 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. The kinetic and thermodynamic parameters of the reaction have been found. A kinetic model of the reaction has been proposed. The error of calculations by this kinetic model has been estimated.
Kinetic and amidation of the reaction of amidation of corn oil by diethanolamine
Keywords: моноацилгліцерини; діацилгліцерини; триацилгліцерин; кінетична модель; kinetic; thermodynamic