Мельник, Анатолій ПавловичМатвєєва, Тетяна ВікторівнаГригорова, Г. В.Марценюк, Т. І.2015-01-092015-01-092012Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном / А. П. Мельник [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2012. – № 50 (956). – С. 91-95.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/11213Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлю.The reaction of amidation of corn oil by diethanolamine have been investigated under temperatures 433 – 473 K and molar ratios 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. The kinetic and thermodynamic parameters of the reaction have been found. A kinetic model of the reaction has been proposed. The error of calculations by this kinetic model has been estimated.ukмоноацилгліцеринидіацилгліцеринитриацилгліцеринкінетична модельkineticthermodynamicКінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіномKinetic and amidation of the reaction of amidation of corn oil by diethanolamineArticle