Імітаційне моделювання як основа для побудови алгоритмів керування системами електроживлення Microgrid - Колесник, В. В.; Хижняк, Т. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті розглянуто принцип імітаційного моделювання мережами Петрі для побудови алгоритмів керування системами електроживлення на базі альтернативних джерел та напівпровідникових перетворювачів. Вхідною інформацією для моделювання є відомості про параметри джерел живлення, структуру обраної системи живлення та вимоги щодо оптимізації її роботи. Створення множини можливих алгоритмів керування для обраної структури системи та заданих вхідних і оптимізаційних даних дозволить зробити процес керування більш гнучким і близьким до принципів реалізації Microgrid.

The principle of simulation using Petri nets was considered in article for creating of control algorithms for power systems based on alternative sources and semiconductor converters. The information about the parameters of power supplies, the power system and the criteria of optimization used as the input date for modeling. The set of possible control algorithms, which were created using models for a given system, the input data and criteria of optimization, will make the control process more flexible and close to the principles of Microgrid
Modeling as a basis for construction of control algorithms for Microgrid power system
Keywords: мережі Петрі; альтенативні джерела; оптимізаційні дані; microgrid; Petri nets; modeling; power-supply subsystem