Система удосконалення мотивації персоналу - Кучерява, Анна Сергіївна; Горовий, Дмитро Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Метою даної роботи є: систематизація теоретичних положень та обґрунтування практичних рекомендацій на сучасному етапі економіки щодо розробки мотиваційної системи на підприємствах. Це дозволить запровадити удосконалення в мотиваційні системи, які використовують організації. Таким чином, можна зробити висновок, що проблема пов’язана із системою мотивації посідає одне із головних місць у роботі організації, адже вдала система мотивації для працівників організації – це в першу чергу підвищення продуктивності роботи співробітників, як наслідок скорочення часу виробництва та підвищення прибутків підприємства. Керівництво має усвідомити та правильно організувати систему мотивації для працівників, тому що саме правильно підібрана система мотивації дає можливість максимально розкрити потенціал робітника. Отже, якщо система мотивації є розвинутою, то це дає змогу підприємству бути конкурентоспроможним та підвищує кінцевий результат його діяльності.

The purpose of this work is to systematize theoretical provisions and substantiate practical recommendations at the present stage of Economics on the development of a motivational system in enterprises. This will allow you to introduce improvements to the motivational systems that organizations use. Thus, we can conclude that the problem associated with the motivation system occupies one of the main places in the work of the organization, because a successful motivation system for employees of the organization is primarily an increase in employee productivity, as a result of reducing production time and increasing the company's profits. Management should understand and properly organize the motivation system for employees, because it is the right motivation system that makes it possible to maximize the potential of the worker. Therefore, if the motivation system is developed, it allows the enterprise to be competitive and increases the final result of its activities.
System for improving staff motivation
Keywords: мотивація; потреби; стимули; стимулювання; персонал; motivation; needs; incentives; reward; stimulation; motivation system