Рознесена двопозиційна система радіометричного картографування об'єктів - Коломійцев, Олексій Володимирович; Кудряшов, Віктор Євгенович; Панченко, Володимир Іванович; Татьянко, Дмитро Миколайович (Вінницький національний технічний університет, 2025)
Проведено аналіз ефективності рознесеної радіометричної системи для картографування об’єктів. Отримано рівняння дальності дії з урахуванням радіояскравих температур завад. Запропоновано застосування кореляційного радіометра та вимірювання допплерівської поправки частоти для підвищення чутливості та розрізнювальної здатності. The paper analyzes the efficiency of a distributedradiometric system for object mapping. A range equation, incorporating radio brightness temperatures ofinterfering surfaces, was derived. The study proposes using a correlation radiometer and measuring the Doppler frequency shift to enhance sensitivity and resolution.
Keywords: допплерівська поправка частоти; картографування; кореляційний радіометр; радіояскрава температура; рознесена радіометрична система; correlation radiometer; distributed radiometric system; Doppler frequency correction; mapping; radiobrightness temperature