Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни "Планування та аудит міжнародної маркетингової діяльності" - Васильцова, Світлана Олександрівна (My University, 2023)
Посилення конкурентної боротьби на зовнішньому та внутрішньому ринках призводить до впровадження сучасних методів управління підприємством із застосуванням інструментів маркетинг-менеджменту, одним з яких є планування та аудит міжнародної діяльності. Планування та аудит міжнародної маркетингової діяльності – це дисципліна, яка вивчає теорію та практику маркетингового аналізу зовнішніх і внутрішніх складових підприємства, відхилень від запланованих стратегічних, тактичних та операційних цілей і завдань, визначення причин цих відхилень та розробка заходів по вдосконаленню системи маркетинг-менеджменту підприємства. Предметом планування та аудиту маркетингової діяльності є розгляд різних сторін діяльності підприємства та його складових, стратегії і тактики, методів оцінки ефективності діяльності підприємства в цілому і його підрозділів, оцінки рівня задоволеності споживачів, визначення вузьких місць шляхом маркетингового аналізу і розробка методів вдосконалення діяльності підприємства для підвищення конкурентоспроможності.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; конкурентоспроможність; аналіз витрат; бюджет; маркетинг; підприємницька діяльність