Основи інформатики, інформаційні технології та комп'ютерна ергономіка для гуманітарних напрямків - Шахова, Гульнара Аскербаївна; Демідова, Юлія Євгенівна; Квасник, Ольга Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Розглянуто загальні питання про основи інформатики, інформаційних технологій та комп'ютерної ергономіки. Висвітлено основні положення теоретичного матеріалу щодо роботи користувача в операційному середовищі персонального комп'ютера та ергономічної безпеки використання технічних пристроїв. Призначено для студентів спеціальностей 053 "Психологія", 011 "Освітні педагогічні науки", 074 "Публічне управління та адміністрування" денної та заочної форм навчання.
Keywords: теорія інформації; кодування даних; логіка; операційна система; бази даних; система "людина-комп'ютер"; комп'ютерні синдроми