Методика проведення занять із плавання у ЗВО в умовах воєнного стану - Родигіна, Віта Петрівна; Бабаджанян, Вікторія Володимирівна; Курій, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглянуто методику проведення занять з плавання у ЗВО в умовах воєнного стану за допомогою дистанційної форми навчання. Основною методикою обрано сухе плавання, виявлено його особливості. Розроблені за впроваджені комплекси фізичних вправ для різних способів плавання для загальної та спеціальної підготовки плавців. Дозування виконання вправ було запропоновано в індивідуальному порядку для кожного студента в залежності від фізичної та технічної підготовки. Сформульовано рекомендації щодо побудови навчального процесу із плавання в формі дистанційної навчання в умовах війни.
Keywords: студенти; фізичне виховання; "сухе" плавання; дистанційна форма; students; physical education; "dry" swimming; distance form