Дослідження підходів до сутності та оцінки продуктивності праці - Прус, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуто сутність показника продуктивності праці. Проаналізовані підходи до визнапоказника продуктивності працічення та оцінки показників продуктивності праці. Розглянуто класифікацію факторів, які впливають на продуктивність праці та визначені шляхи підвищення ефективності праці.

Conception of labour productivity indicator is examined. Approaches to the defining and assessment of the labour productivity were analyzed. Classification of the factors influencing on the level of the labour productivity is considered and the ways of increasing of reserves of its growth are shown.
Keywords: показник продуктивності праці; фактори продуктивності праці; резерви підвищення; фінансово-економічні показники; механізм управління працею; ефективність праці