Организация системы аварийного маслоснабжения подшипников турбины К-200-130-3 при повреждении системы смазки - Гарькавенко, И. В.; Мамонтов, Н. И.; Винницкий, Б. Г. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розробка Харківського ЦКБ "Енергопрогрес" по організації аварійного маслозабезпечення містить у собі розрахунки витрат масла на підшипники в аварійній ситуації, реконструкцію вкладишів опорних і упорних підшипників турбіни й генератора, установку додаткових індивідуальних ємкостей і реконструкцію мастилопроводів змащення.

Development CDB Energoprogress (Kharkov, Ukraine) on organizations emergency oil supply comprises of itself calculation of expenses of butter on bearings in emergency, reconstruction an bearing brass supporting and stubborn bearings a turbine and generator, installing the additional individual capacities and reconstruction an oiltubing of lubrificant.
Keywords: жидкостное трение; смазочный слой; температура плавления баббитов; гидродинамический клин; горячая шейка вала