Особистість у парадигмі синергетики: філософсько-освітній тезаурус - Ткаченко, Лідія Іванівна (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті обґрунтовано необхідність розроблення тезаурусу наукової проблеми розвитку особистості в дефініціях синергетичної парадигми. Застосування синергетичного підходу до зазначеної проблеми зумовлює розширення філософсько-освітнього тезаурусу. Визначено основні поняття наукового дослідження проблеми розвитку особистості в синергетичній парадигмі, які мають увійти у систему філософсько-освітнього і педагогічного знання як міждисциплінарні.

The article is considering a thesaurus of scientific problems of personality development in the definitions of synergetic paradigm. The synergetic approach is necessary in the solution to the problem of education and training and put the task of expanding the philosophical and pedagogical thesaurus. Author has identified main definition for the problem of personality development in the synergetic approach, which should enter into the system of philosophical and pedagogical knowledge as interdisciplinary
Personality in synergetic paradigm: philosophical and educational thesaurus
Keywords: розвиток особистості; дефініції синергетичної парадигми; міждисциплінарні поняття; синергетика; personal development; definitions of synergetic paradigm; interdisciplinary terminology; synergy