Модель дидактичної системи формування лідерської компетентності майбутніх бакалаврів із менеджменту в освітньому середовищі університету - Нестуля, Світлана (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті розглянуто модель дидактичної системи формування лідерської компетентності майбутніх бакалаврів із менеджменту в освітньому середовищі університету (концептуально-цільова, структурно-змістова, процесуально-технологічна, мотиваційна, діагностико-результативна підсистеми), дидактичні умови та системоутворювальний чинник – ресурсно-орієнтоване навчання студентів в освітньому середовищі університету. Наукова новизна розробленої дидактичної системи формування лідерської компетентності майбутніх бакалаврів із менеджменту в освітньому середовищі університету полягає в розробленні нового змісту кожної її підсистеми й установленні зв’язку між ними. Іншими словами, створено та змодельовано таку дидактичну систему формування лідерської компетентності майбутніх бакалаврів із менеджменту в освітньому середовищі університету, яку оптимізовано до соціальних потреб сучасного суспільства, до потреб сучасних організацій й управління персоналом, освітнього середовища університету й характеру професійної підготовки студентів спеціальності 073 Менеджмент галузі знань 07 Управління та адміністрування у закладах вищої освіти у цілому.

The model of didactic formation system is considered in the article leadership competencies of future bachelors in management education University environment (conceptually targeted, structurally-meaningful, process technological, motivational, diagnostically-effective subsystems), didactic conditions and system-forming factor - resource-oriented learning students in the university's educational environment. Scientific novelty of the developed didactic system of leadership formation competencies of future bachelors in management in the educational environment University is to develop a new content for each of its subsystems and installation the connection between them. In other words, such a didactic was created and modeled a system of forming the leadership competencies of future bachelors with management in the university's educational environment, which is optimized for social needs of modern society, to the needs of modern organizations and management staff, the educational environment of the university, and the nature of vocational training students majoring in 073 Knowledge Management 07 Management and administration in higher education institutions as a whole.
Model of the didactic system for formation of leadersk's competence of future bachelors on management in the university's educational environment
Keywords: дидактична система; менеджер; ресурсно-орієнтоване навчання; didactic system; manager; resource-oriented training