Некрасов, Павло Олександрович2013-09-132013-09-132012Некрасов П. О. Оптимізація параметрів процесу ферментативної етерифікації жирних кислот етанолом / П. О. Некрасов // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2012. – № 1. – С. 5-10.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/2185Use of artificial neural network-genetic algorithm technique made it possible to determine optimal process parameters of enzymatic esterification fatty acids with ethanol. The results of laboratory and experimental-industrial tests corroborated optimum modelling adequacy for four primary process parameters: substrates ratio, enzyme amount, temperature and time.ukпродукти харчуванняфункціональне харчуванняструктуровані ліпідиферментативна трансетерифікація жирівжирні кислотиетиловий ефірбіокаталітична етерифікаціяетанолтеплова денатураціяОптимізація параметрів процесу ферментативної етерифікації жирних кислот етаноломArticle