Особливості формування самоосвітньої компетентності у майбутнього фахівця машинобудівного профілю - Кравцова, Наталія Вікторівна; Гура, Тетяна Віталіївна; Конкін, Валерій Миколайович (Scientific Publishing Center "Sci-conf.com.ua", 2020)
Розглянуто актуальність формування самоосвітньої компетентності в процесі професійної підготовки майбутніх фахівців машинобудівного профілю у закладах вищої освіти (ЗВО). Висвітлено проблему відповідальності студента за організацію власної самоосвіти та належного ставлення викладача до контролю цього процесу. Приділено увагу значенню розвитку в кожного викладача педагогічної майстерності для організації самостійної роботи зі студентами ЗВО. Акцентована увага на значенні педагогічних умов для формування самоосвітньої компетентності студентів.
Keywords: самоосвітня компетентність; майбутні фахівці машинобудівного профілю; самостійна робота; педагогічні умови; заклад вищої освіти