Дослідження методів побудови рекомендаційних систем в мережі інтернет - Мелешко, Є. В.; Семенов, Сергій Геннадійович; Хох, В. Д. (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2018)
У роботі розглянуті основні види рекомендаційних систем у мережі Інтернет, засновані на методах контентної та колаборативної фільтрації. Розглянуто способи збору даних про користувачів з веб-ресурсів, необхідні для формування рекомендацій. Досліджено методи побудови класифікаторів для контентної фільтрації. Також досліджено способи обчислення коефіцієнту подібності користувачів або об’єктів у колаборативній фільтрації.

The paper considers the main types of recommender systems on the Internet, based on the methods of, content-based and collaborative filtering. The article examines ways to collect user data from web-resources that is needed to formulate recommendations. Methods of constructing classifiers for content-based filtering were investigated. Methods of calculating the similarity coefficient of users or objects in collaborative filtering are also researched.
Research of methods of building advisory systems on the internet
Keywords: інтелектуальні системи; контентна фільтрація; колаборативна фільтрація; метрики подібності; алгоритми класифікації; recommender systems; intellectual systems; content-based filtering; collaborative filtering; similarity metrics