Проблеми відновлення об'єктів основних засобів підприємств під час війни та у післявоєнний період - Гаврись, Микола Олександрович; Гаврись, Ольга Олександрівна (Київський національний університет будівництва і архітектури, 2022)
За останніми оцінками Київської Школи Економіки, лише сума прямих і задокументованих збитків інфраструктурі України станом на вересень 2022 року перевищила 127 млрд. дол. США, з них мінімум 10 млрд. дол. – це активи промислових підприємств. Причому, ця сума є неповною і неостаточною. Очевидно, що через названі вище проблеми більшість підприємств, особливо ті, які не змогли чи не захотіли евакуюватися у більш безпечні центральні та західні області, або ж захочуть повернутися у найбільш постраждалі від війни східні та південні області, будуть здійснювати остаточне відновлення своїх основних засобів, таких як пошкоджені офісні та виробничі будівлі, промислове обладнання, автомобілі, комп’ютери тощо вже після закінчення війни.
Keywords: збитки інфраструктури України; інвентаризація майна; пошкодження; знищені активи