Проблеми подолання бідності в економіці України - Пивавар, І. В.; Лісна, І. Ф. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті розглянуто основні аспекти щодо проблем бідності населення України. На базі проведеного аналізу запропоновано основні шляхи подолання бідності, а також покращення якості життя населення в сучасних умовах.

In the article the basic aspects of problems of poverty of the population of Ukraine are considered. On the basis of the lead analysis the basic ways of overcoming of poverty, as well as improvement of quality of a life to modern conditions are offered
Keywords: бідність; якість життя; рівень життя; прожитковий мінімум; диференціація доходів; межа бідності; соціальне страхування