Соціальна статистика. Частина 1 - Григор'єва, Світлана Василівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Метою цього курсу є формування уявлень про засади вивчення масових явищ та соціальних процесів; вивчення методів розробки та аналізу основних статистичних показників та вміння використовувати в професійній діяльності основні засоби обробки та аналізу статистичних даних. Завдання курсу: оволодіти категоріями соціальної статистики, основними статистичними методами аналізу соціальних явищ; знати та вміти використовувати в практичній роботі методи статистики для обробки соціальної інформації. Методичні вказівки містять завдання для самостійної роботи студентів за темами та розрахункові індивідуальні завдання.
Keywords: соціальна статистика; статистика; статистичні показники; аналіз статистичних даних; методи аналізу