Розвиток методів вартісної оцінки патенту - Попович, Дмитро; Перерва, Петро Григорович (Видавництво "Фенікс", 2024)
В доповіді доведено, що методи оцінки вартості патентів є важливим аспектом стратегічного управління інтелектуальною власністю, який суттєво впливає на ринкову позицію компанії. Розуміння та застосування різних методів оцінки дозволяє компаніям ефективно управляти своїми інноваціями і отримувати максимальні вигоди від них. Патенти забезпечують захист нових технологій і інновацій, що є ключовим фактором у конкурентній боротьбі на ринку. Вони дозволяють компаніям створювати бар'єри для конкурентів, забезпечуючи ексклюзивні права на використання розробок.
Keywords: інтелектуальна власність; патенти; ліцензії; економіка; розвиток; потенціал; ефективність