Визначення умов, що дозволяють проводити спалювання низькокалорійних ТПВ без використання додаткового палив - Магєра, Юрій Михайлович (НТУ "ХПІ", 2017)
Досліджено умови спалювання низькокалорійного ТПВ в залежності від теплоти згорання ТПВ, коефіцієнта витрати повітря і температури підігріву повітря. Для умов сміттєспалювального заводу "Енергія" отримано набір рівнянь регресії, що дозволяють для заданих значень будь-яких двох з названих чинників визначити значення третього, при якому досягається раціональний рівень температури в топці. Це дозволяє визначати умови, за яких можливе спалювання ТПВ без використання додаткового палива.

Conditions of incineration of low-calorific solid wastes were studied depending on the heat of combustion of solid waste, the airflow factor and the air heating temperature. For the conditions of the incineration plant "Energia", a set of regression equations has been obtained, allowing for the given values of any two of the named factors to determine the value of the third, at which a rational temperature level in the furnace is reached. This allows to determine the conditions under which MSW can be burned down without using additional fuel.
Determination of the conditions for combustion of low calorific SHO without the use of additional fuel
Keywords: теплота згоряння; коефіцієнт витрати повітря; температурний рівень; температура підігріву повітря; heating value; air heating temperature