Методичні вказівки та контрольні завдання з курсу "Педагогічне спілкування та риторика" - Середа, Наталія Вікторівна; Солодовник (Бутенко), Тетяна Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Предметом педагогічної риторики є найважливіша сфера професійної педагогічної діяльності – педагогічне спілкування, культура, етика та техніка мовлення, принципи ораторської майстерності, особливості публічного виступу, специфіка академічного та наукового мовлення. Метою вивчення дисципліни "Педагогічне спілкування та риторика" є надання студентам систематизованих знань із теоретичних засад педагогічної риторики та формування практичних вмінь у педагогічному спілкуванні. Методичні вказівки призначені для магістрів спеціальності "Педагогіка вищої школи".
Keywords: викладачі вищої школи; вимоги до викладача; педагогічна діяльність; педагогічне спілкування; педагогічна професійна культура; етика; техніка мовлення; педагогічна риторика; ораторське мистецтво