Study of functioning of vortex tube with a two-phase flow - Shaporev, Valery P.; Pitak, Inna V.; Pitak, Oleg Ya.; Briankin, Serhii S. (PC Technology Center, 2017)
Розглядається процес підготовки запиленого газового потоку з технологічного джерела перед подачею його в апарат-пиловловлювач з метою підвищення ефективності уловлювання пилу. Описано умови для деструкції шкідливих газових домішок і утилізації непридатного тепла очищеного газового потоку. Створена розрахункова математична модель для визначення поля швидкостей газодисперсного потоку в робочій порожнині вихрової труби. Встановлено, що нерівномірний розподіл швидкостей по радіусу забезпечує інтенсивну дисипацію механічної енергії, внутрішнє тепловиділення і нерівномірний розподіл температури гальмування

Рассматривается процесс подготовки запыленного газового потока из технологического источника перед подачей его в аппарат-пылеуловитель с целью повышения эффективности улавливания пыли. Описаны условия для деструкции вредных газовых примесей и утилизации бросового тепла очищенного газового потока. Создана расчетная математическая модель для определения поля скоростей газодисперсного потока в рабочей полости вихревой трубы. Установлено, что неравномерное распределение скоростей по радиусу обеспечивает интенсивную диссипацию механической энергии, внутреннее тепловыделение и неравномерное pаспределение температуры торможения
Keywords: суха очистка; пиловий потік; вихрова труба; ефект Ранка; гідродинаміка; ефективність пиловловлення; агломерація часток; математична модель; сухая очистка; пылевой поток; вихревая труба; эффект Ранка; гидродинамика; эффективность пылеулавливания; агломерация частиц; математическая модель