Методи наукових досліджень - Грабченко, Анатолій Іванович; Федорович, Володимир Олексійович; Гаращенко, Ярослав Миколайович (НТУ "ХПІ", 2009)
Навчальний посібник підготовлено згідно з навчальним планом магістерського курсу "Автоматизований промисловий дизайн" в рамках спеціальності 8.05050201 "Технологія машинобудування", розробленим відповідно до спільного європейського проекту ТЕМПУС у Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут". В навчальному посібнику представлено основні наукові підходи, методи пошуку нових технічних рішень і можливості використання інтегрованих систем проектування, що використовуються у інженерній і науковій діяльності. Посібник призначений для магістрантів технічних вузів, які вивчають курс "Методи наукових досліджень", а також може бути корисним студентам інженерних спеціальностей і аспірантам.
Keywords: науково-технічні дослідження; методи емпіричного дослідження; методи теоретичного дослідження; загальнонаукові методи дослідження; проектні задачі; методи пошуку; інтегровані системи проектування виробів; метод скінченних елементів; пакет COSMOS