Програма, методичні вказівки та контрольні завдання з дисципліни "Технологія галузі. Технологічні розрахунки та звітність в галузі" - Чумак, Ольга Петрівна; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Демидов, Ігор Миколайович (My University, 2019)
Дисципліна "Технологія галузі. Технологічні розрахунки та звітність в галузі" входить до циклу дисциплін професійної та практичної підготовки викладається на завершальному етапі підготовки бакалаврів зі спеціальності 181 "Харчові технології" спеціалізація "Технології жирів, жирозамінників і ефірних масел". Названа дисципліна складається з трьох частин: "Технологія видобування олій", "Технологія переробки жирів", "Ліпіди і жири їх основні властивості. Технологія ефірних масел та парфумерно-косметичних продуктів". Вивченню цієї дисципліни передують дисципліни фундаментального і професійно-орієнтованих циклів, після чого чиниться дипломне проектування. Метою вивчення дисципліни «Технологія галузі. Технологічні розрахунки та звітність в галузі» є самостійне опанування студентами теоретичних основ та технології підготовчих операцій і виробництва олій пресовим і екстракційним способом; виробництва рафінованих олій та жирів, модифікованих жирів, маргаринової продукції, майонезу і майонезних соусів, харчових поверхнево-активних речовин, гліцерину, жирних кислот, господарчого та туалетного мила; технології ефірних масел і парфумерно-косметичних виробів, а також знайомство з відповідними нормативними матеріалами та одержань знань і навиків з технологічних розрахунків і формам звітності на відповідних виробництвах.
Keywords: технологія модифікованих жирів; купажування олій; технологія маргаринової продукції; ліпіди; парфумерні вироби; види косметичної продукції