Прогнозування зношування інструменту при механічній обробці полімерних композитів - Хавін, Геннадій Львович (Сумський державний університет, 2020)
Передумови дослідження і основні проблеми, які необхідно вирішити полягають у тому, що зношування інструменту в процесі механічної обробки полімерних композитів призводить не тільки до погіршення якості за рахунок появи відколів, розшарувань і розлохмачень, але і до зростання температури в осередку деформації, що, в свою чергу, призводить до деструкції сполучного, його налипання, а також вигорання.
Keywords: інструменти; зношування; механіча обробка; свердління