Оператори інтерполяції функцій однієї змінної, що збігаються з нею на заданих відрізках області наближення - Литвин, О. О.; Кулик, Станіслав Іванович; Ткаченко, О. В.; Матвєєва, С. Ю.; Черняк, О. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Запропоновано метод побудови оператора s(f; x), що інтерполює функцію f(x) однієї змінної і збігається з нею на заданих відрізках області наближення. Він може бути використаний для відновлення поверхонь між системою перетинних смуг. Досліджено його властивості

The method of the building an operator s(f; x), which interpolate f(x) in given points and equal given functions on given sub internals is proposed. This method can be used to restore surfaces between a systems of intersecting bands. Formulate and prove a theorem about the properties of this operator
Keywords: метод побудови оператора; поверхні; метод інтерстрипації; методу інтерлокації; перетинні смуги; поліноми