Формування моральних відносин іноземних студентів на підготовчому відділенні університету - Слесик, Катерина (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
В статті розглянуто різноманітні підходи до трактування поняття етичної культури. Обґрунтовано визначення етичної культури і розкрито її структуру. З’ясовано роль моральної свідомості особистості у структурі етичної культури та її впливу на формування моральних відносин особистості. Стаття містить пропозиції щодо механізмів формування моральних відносин та моральної поведінки іноземних студентів, що навчаються на підготовчому відділенні університету. Запропоновано шляхи підвищення результативності формування моральних відносин іноземних студентів на підготовчому відділенні університету.

The article deals with various approaches to the interpretation of the concept of ethical culture. The definition of ethical culture is grounded and its structure is revealed. The role of the moral consciousness of the personality in the structure of ethical culture and its influence on the formation of the moral relations of the personality is clarified. The article contains suggestions on the mechanisms of formation of moral relations and moral behavior of foreign ones students studying at the university preparatory department. The ways of increasing the efficiency of forming of moral relations of foreign students at the preparatory department of the university are suggested.
Formation of foreign students᾿ moral relations at the university preparatory department
Keywords: структура етичної культури; іноземні студенти; structure of ethical culture; international students